Legind Bjerge

Legind – Højriis området (i daglig tale Legind Bjerge) er et eventyrligt område, hvor naturen næsten veksler for hvert skridt. Næsten 900 ha er fredet, både af hensyn til naturen selv, men også af hensyn til dine muligheder som besøgende i området.

Du kan opleve en enestående sammenhæng mellem den skønne Limfjord, de skovbevoksede gravhøjskronede bakkedrag og de åbne hedeklædte slugter med ældgamle huleveje.

Istiden formede området
Landskabet er dannet under sidste istid, der sluttede for ca. 12.000 år siden. Den mægtige iskappe havde da forvandlet landskabet til en skøn blanding af stejle bakker og dybe slugter, hvorigennem små bække snor sig ud i fjorden.

Beplantning af fremsynede folk
De sandede Legind Bjerge var tidligere dækket af lynghede. I 1892 stiftedes et plantningsselskab, der tilplantede området. Det var fremsynede folk fra Nykøbing, som ville skabe en lystskov for morsingboerne. Den legendariske pionér indenfor opdyrkning af heden E.M. Dalgas beskrev dengang området som “Danmarks smukkeste hedeplantage”. Og vi kan kun give ham ret 😉